Mintchokladmuffins
Dessa Mintchokladmuffins fick grymt bra betyg av min sambo och hans fiskekompisar och det är inte så konstigt när det är både Marianne-karmeller, polkagrisar och mörk mintchoklad i!
Det blev 24 muffins totalt, 12 vanliga och 12 stycken höga.
Det här behövs:
200 gram rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad med mintcrisp
100 gram krossade mariannekarameller
Glasyr & topping
100 gram mörk choklad med mintcrisp
ca 1 dl krossade polkagrisar
GÖR SÅHÄR :
Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Smält chokladen i vattenbad eller i micro.
Vispa ner den smälta chokladen i smörsmeten, vispa bara precis så det blandar sig.
Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner det tillsammans med de krossade karamellerna.
Fördela smeten i muffinsformarna, fyll ungefär en tredjedel eftersom de höjer sig en del i ugnen.
Grädda mitt i ugnen i 20-30 min, 175 grader.
Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller i micro och pensla muffinsarna.
Strö över krossade polkagrisar innan chokladen stelnar.
Låt svalna ordentligt innan servering, det blir godast så. Helst över natten.
Hoppas dom smakar!