Korvstroganoff
Korvstroganoff är ju en klassiker som är gott att varva nya influenser med. Detta recept ger generöst med sås som är så gott tillsammans med ris.
Detta behövs för 4 port
400 gram falukorv
1 gul lök
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
1 burk krossade tomater
1 msk vetemjöl
1 dl vatten, buljong eller mjölk
1 dl matlagningsyoghurt, kokbar creme fraiche eller grädde (valfritt)
0,5 tsk salt
1 tsk socker
1 krm svart eller vitpeppar
Några droppar tabasco, vinäger och ketchup kan användas som extra smaksättning
Gör så här:
Sätt på ris (basmatiris gillar jag).
Skär korven på längden i skivor, skär sedan skivorna i stavar.
Skala och hacka lök.
Stek korv och lök i olivolja i några minuter tills det fått färg.
Tillsätt tomatpuré och vetemjöl och rör runt.
Tillsätt krossade tomater, vatten + buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
Rör eventuellt ut yoghurt, crème fraiche eller grädde i stroganoffen mot slutet och smaka av med salt, socker och peppar. Tillsätt tabasco, vinäger eller ketchup om så önskas.
Servera korv stroganoff med ris och en god sallad.