Chorizo med quinoasallad
Jag måste ärligt erkänna att jag är lite svag för korv och då gärna tjockkorv. När min lokala affär hade extrapris på Chorizo i början på året passade jag på att bunkra lite så att vi både skulle kunna äta till middag och frysa in till ett annat tillfälle. Här är ett enkelt recept på Chorizo med quinoasallad som jag tycker är supergott
Det här behöver du till 4 personer:
4 st chorizo
3 dl quinoa
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
½ ask á 250 g körsbärstomater
1 gul paprika
100 g sugarsnaps
Ruccolasallad
Till senapsdressingen
2 tsk senap
3 msk olja
1 msk vitvinäger
Svartpeppar
Koka quinoagrynen i vatten med buljongtärningen enligt beskrivningen. Låt rinna av och svalna. Blanda ner halverade körsbärstomater, sugarsnaps (om du vill kan du förvälla dom innan, men det gjorde inte jag), strimlad paprika och ruccola. Vänd ner några matskedar av senapsdressingen och smaka av.
Halvera chorizo och stek dom i stekpanna eller i ugnen. Servera med salladen.
Hoppas att det smakar 🙂