Nutellasemifreddo

Jag och min älskade sambo firade 5 år tillsammans på nyårsafton så vi tackade nej till olika nyårskalas och firade hemma med god mat och dryck, brasa, tända ljus och ett fantastiskt fyrverkeri i vanlig ordning! Till gjorde vi denna fantastiskt goda vars recept jag hittade hos Victoria Matplatsen på femme.se, jag gjorde lite modifieringar utifrån det jag hade hemma och eftersom det va heeeelt slut på färska jordgubbar i mataffärerna på nyårsafton så fick det bli färska, odlade och det funkade kanon det med.

Det har varit riktigt svårt att låta bli den bit som är kvar i frysen så jag tror jag måste beordra sambon att offra sig på det sista!

_MG_7383

Detta behövs till ca 10 port
2 marängbottnar
4 ägg (jag hade 2 ägg + 2 gulor)
1 msk strösocker
2,5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (400 g)

Gör så här:
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena och torra
Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker
Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker
Vispa även grädden för sig
Lägg en av marängbottnarna i en form och krossa den andra
Vänd försiktigt ihop äggulor, grädde, äggvitor samt krossad
Värm Nutellan ytterst lite i micron precis så att den blir lite rinnig, ringla sedan ner Nutellan i smeten så att det blir ränder
Häll upp smeten i formen över den hela marängbottnen
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten
Servera med färska bär till!

Relaterade poster

Leave a Reply