Kokospannacotta med hallongelé

Jag älskar att prova nya recept och nu när jag tänker om lite runt kosten är det så roligt att få leta ny inspiration och hitta alternativ till vanlig grädde, socker och annat jag försöker undvika. På helgerna vill jag gärna lyxa till det lite extra med något gott att äta och gärna en god som avslut. Igår serverades denna härliga , som man visserligen bör förbereda någon dag innan, men den är väldigt enkel att göra.

_MG_7161_MG_7160

Detta behövs till 4 portioner
Kokospannacotta:
300 gram 6%
2 msk
2 msk sötning
1 krm
1,5
0,5 dl riven

Hallongelé:
ca 2 dl
2 msk sötning
2 msk (matlagningsvin)
0,5 gelatinblad

Gör så här
Börja med hallongelén, gör den gärna någon dag innan
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter
Blanda hallon, sötningsmedel och vitt vin i en kastrull
Lå det koka upp
Ta av från värmen, lägg i gelatinet och rör om till det smält och blandat sig ordentligt
Fördela i fyra små portionsglas, och ställ i kylen tills det har stelnat – gärna över natten, men minst ett par timmar

När hallongelén stelnat fortsätt med pannacottan
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten
Blanda kokosmjölk, kakao, sötning och vaniljpulver i en kastrull
Låt det koka upp och ta av från värmen
Lägg i gelatinet och rör om tills det smält och blandat sig ordentligt
Låt det svalna något
Fördela smeten i portionsglasen ovanpå hallongelén och låte det stelna i kylskåpet i minst ett par timmar innan servering

Jag serverade denna kokospannacotta med frysta tinade hallon och mango, hackad mandel, hackad mörk choklad och lite , riktigt lyxigt god efterrätt!

1 portion kokospannacotta ger följande
Energi 86
Protein 10%
Fett 74%
Kolhydrater 16%

Relaterade poster

Leave a Reply