Apple Pie Mug Cake

Detta va min första och oj vad gott det va som söndagsfrukost! Dock va det väldigt mäktigt så jag fick dela min på hälften, skulle tro att receptet nedan gott och väl egentligen räcker till i alla fall 3-4 portioner och då skulle man kunna komplettera med ett ägg till exempel om man inte blir mätt. Inspiration till denna Apple Pie har jag hittat hos Tasty Health. Sambon tål inte råa äpplen och eftersom jag blev lite osäker på hur mycket dom tillagas i micron så fick han inga äpplen i sin , han fick heller inte utan vaniljkvarg i stället.

_MG_7182

Detta behövs till 2 koppar
2,5 dl (80g)
2 msk riven kokos
2 tsk bakpulver
4 tsk sötning
1 tsk
2 tsk vaniljarom
2 msk lätt
2 äggvitor (4 msk)
5 msk osötat äppelmos/
5 msk mjölk
1 litet

Kanelfrosting:
200 g lätt kvarg
5 tsk sötning
2 tsk
8 msk mjölk

Gör så här
Blanda alla ingredienserna till muggkakan, utom äpplet
Kör med stavmixer tills allt har blandats
Skär äpplet i bitar och blanda ner i smeten
Smörj 2 koppar med någon neutral olja
Fördela smeten i de två kopparna
Tillaga i micron på full effekt i 2 minuter, håll ett öga i micron så att det inte rinner över
Vänd upp och ner på en tallrik och servera med kanelfrosting och en liten klick äpplekompott

1 portion Apple pie mug cake ger följande (kanelfrosting är ej inräknad)
Energi 299
Protein 16%
Fett 19%
Kolhydrater 64&

Relaterade poster

Leave a Reply