Müsli med havrekärnor och blåbär

Detta härliga recept på med som bas hittade jag hos Annie Live It, Love It och va bara tvungen att prova! Efter ca 10 veckor på bara soppor, bars och frystorkat med Itrim så är det som att hela jag bara törstar efter att laga mat igen, jag kan inte få nog av alla härligt nyttiga recept som finns och en helt ny värld har öppnat sig med ingredienser som jag inte jobbat med tidigare!

Nu har jag ätit 1-2 mål om dagen med vanlig mat i ca 2 veckor, trots att jag frossat i god mat, nyttig sådan och i rätt mängd, så har jag ändå gått ner i vikt och jag är bra nära min målvikt nu! Så härligt!

Detta behövs för ca 10 portioner
1 påse (340 gram) havrekärnor
1 dl
1 dl
2 msk
1 dl tinade
2 msk
eventuellt torkade blåbär att hälla i på slutet

Gör så här
Lägg blåbären i ett durkslag och pressa ner dem så de blir lite halvmosade
Blanda sedan havrekärnor, , blåbär och äggvita i en bunke
Rör om ordentligt så att äggvitorna blandar sig med allt
Blanda ner psylliumfrön
Låt stå och svälla en liten stund
Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och bred ut det i ett jämnt lager
Ringla över honungen

Ställ in i ugnen på 200 grader
Rör om då och då, ca var 10:e minut försök att vända så att allt gräddas jämnt.
Grädda till müslin fått en fin färg och blivit lite krispig, ca 20-40 minuter

Låt svalna och förvara i en tätslutande burk.

En portion är 1 dl eller ca 45 gram

1 portion müsli ger följande
Energi 182 kcal
Protein  17%
Fett  31%
Kolhydrater 53%

Relaterade poster

Leave a Reply