Laxbiff med sesamfrön och mangosalsa

_MG_6658

Detta behövs till 8 stycken laxbiffar
500 g lax
2 st ägg
1 tsk
4 msk sojamjöl
1 röd chilifrukt
ca 1 dl sesamfrö till panering
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
olja till stekning

Detta behövs för en sats (ca 6 portioner)
4 tomater
1
2
1 chilifrukt
225 gram fryst
4 msk solrosolja
1
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Gör så här:
Mangosalsan
Klyfta tomaterna och ta ur innanmätet. Spara detta i en separat skål.
Skär tomaterna i fina tärningar
Skala och finhacka rödlöken
Skala och tärna avokado
Kärna ur och hacka chilifrukten
Blanda rödlök, , avokado, samt mango

Blanda innanmätet från tomaterna med olja, limesaft, salt och svartpeppar
Vispa ihop dressingen

Laxbiffarna
Hacka ev chilifrukten om du vill ha det i
Skär laxen i kuber och blanda tillsammans med ägg och sesamolja
Mixa i några sekunder
Tillsätt sojamjöl, salt, svartpeppar och den hackade chilin

Forma laxsmeten till 8 st biffar
Vänd i sesamfrö
Stek i olja 3-4 minuter på varje
Servera laxbiffarna på en bädd av rucola med mangosalsan till

1 styck laxbiff ger följande:
Energi: 203
Protein: 16 g
Fett: 127 g
Kolhydrater: 1,6 g
Fibrer: 1,5 g

1 portion mangosalsa ger följande:
Energi: 226 kcal
Protein: 2,3 g
Fett: 17 g
Kolhydrater: 14 g
Fibrer: 3,8 g

Relaterade poster

Leave a Reply