Sirapskakor

Min kära sambo älskar och pratar ofta om att de är så goda (underförstått betyder det nog ungefär: det skulle vara väldigt trevligt om du ville baka sånna). Igår fick jag ett ryck och bakade både bröd, bullar och en dubbel sats av dessa Sirapskakor! Receptet hittade jag hos Linneas Skafferi som är en stor inspirationskälla!

_MG_3623

Detta behövs till en sats som räcker till ca 25-30 kakor:

100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 msk ljus
1 knivsudd  äkta
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
ev 1 tsk mald

Gör så här:
Vispa smöret tillsammans med sockret, tillsätt sirap, vaniljsocker, bakpulver och eventuellt ingefäran och vispa lite till.
Tillsätt mjölet lite i taget.

Dela degen i två delar och rulla ut dem till längder, lägg över dom på en plåt och platta till dom försiktigt med fingrarna.

Grädda cirka 15 minuter i 175 grader i mitten av ugnen tills de fått fin färg.

Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma och låt dem sedan svalna på plåten.

Relaterade poster

Leave a Reply