Korvstroganoff

är ju en klassiker som är gott att varva nya influenser med. Detta recept ger generöst med sås som är så gott tillsammans med ris.

Korvstroganoff collage copy

Detta behövs för 4 port

400 gram
1 gul lök
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
1 burk
1 msk vetemjöl
1 dl vatten, buljong eller mjölk
1 dl matlagningsyoghurt, kokbar eller grädde (valfritt)
0,5 tsk salt
1 tsk socker
1 krm svart eller vitpeppar
Några droppar tabasco, vinäger och ketchup kan användas som extra smaksättning

Gör så här:

Sätt på ris (basmatiris gillar jag).
Skär korven på längden i skivor, skär sedan skivorna i stavar.
Skala och hacka lök.
Stek korv och lök i olivolja i några minuter tills det fått färg.
Tillsätt tomatpuré och vetemjöl och rör runt.
Tillsätt krossade tomater, vatten + buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
Rör eventuellt ut yoghurt, crème fraiche eller grädde i stroganoffen mot slutet och smaka av med salt, socker och peppar. Tillsätt tabasco, vinäger eller ketchup om så önskas.

Servera korv stroganoff med ris och en god sallad.

Relaterade poster

Leave a Reply