Hallonglass

Jag och min sambo hade en liten fest för våra närmsta vänner förra helgen, vi fyller ju jämt båda två i år och det måste man ju så klart fira! Supertrevligt och jag blir lite rörd när jag tänker på att alla ville komma till oss för att fira med oss! I like…
Hur som helst, vi fick en ! Yey! Det har jag velat haft länge, men det är ju ingenting som man direkt köper till sig själv, eller jag har inte gjort det i alla fall så jag blev jätteglad! Skålarna som man gör glassen i ska ligga i frysen i minst 8 timmar innan man ska göra glassen, detta gjorde vi redan förra helgen! Idag så provade vi för första gången att göra vår egna , , och det blev så himla gott! Lite så där krämigt, gräddig, med riktig smak av ! Mums!

2011-11-05 - Hemmagjord hallonglass

För cirka 320 ml behövs följande:

  • 190 gram frysta hallon
  • 100 gram socker
  • 3/4 dl mjölk
  • 1 dl
  • 1/2 vaniljstång

Gör så här:
Mixa hallon och socker i en mixer tills hallonen är helt mixade. Häll sedan i mjölk, grädde och vaniljstång och mixa lite till
Häll upp detta i glasskålen och kör i ca 10-15 minuter till glassen har fått en ganska fast form. Låt sedan stå i ca 2 minuter till för att glassen ska frysa ytterligare. Servera
Kanongott!

Relaterade poster

Leave a Reply