Vaniljmuffins med en lyckad frosting och en misslyckad

Hittade ett helt underbart recept på vaniljmuffins hos Passion 4 baking, eller det va rättare sagt White lemon cupcake. Jag vill ju göra som hon, med en fyllning av lemon curd och en med . Muffinsen blev grymt goda och min lemon curd likaså, dock misslyckades jag fatalt med min frosting! Den stelnade liksom aldrig
Jag har två egna teorier:

  • Jag har lite för bråttom så jag orkade inte vänta på att smöret skulle bli rumsvarmt.
  • Jag gjorde något galet när jag smälte chokladen, antingen att den blev för varm eller att det lyckades komma lite vatten i chokladen när jag värmde den i vattenbadet.

Men jag ger inte upp! Jag har i flera omgångar haft i massor av florsocker och jag tror att det börja likna något nu. Jag gjorde enligt detta recept på Creamy White Chocolate frosting, fast nu så ser jag att det även fanns ett recept på Vit choklad frosting som jag måste testa nästa gång, jag tror mer på den sistnämnda om man vill spritsa den på cup cakes.
För ett tag sen hittade jag även ett recept på Mörk chokladfudgefrosting hos Baka baka liten kaka som jag bara var tvungen att testa! Nu när jag misslyckades så med den andra frostingen kände jag att jag behövde en revansch och den blev verkligen supergod och lyckad!!!
Denna gång lät jag smöret bli ordentligt rumsvarmt och jag gjorde precis som det stod i receptet. Dock måste jag erkänna att jag va lite skraj när jag skulle hälla i chokladen i smörgeggan, va rädd att jag skulle förstöra den. Jag måste verkligen plugga på om hur man ska göra och inte göra när man smälter choklad, så att det inte blir så slumpartat bra eller dåligt.
Behöver jag säga vilken som jag blev mest nöjd med? Blinkar

_MG_7168_MG_7175-1

Relaterade poster

Leave a Reply