Ädelostbakad fläskkarré

Idag har jag gett mig att testa något jag aldrig testat att göra förut (det är i och för sig inte helt ovanligt), nämligen i ugn. Enligt det recept jag hittat på alltommat.se ska den vara späckat med och timjan med ett täcke av ädelostkräm. Det låter ju gott, eller det är ju bara goda ingredienser så det kan väl inte bli annat än bra?

Eftersom jag kör (som alla andra typ) så kommer jag att äta den med ugnsbakad grönsaker (blomkål, squash och broccoli).

2011-08-07 - Helstekt fläskfile

Till 1 kg fläskkarré behövs det:

  • 3-4 st vitlöksklyftor
  • 4 st kvistar av timjan
  • 2 tsk kinesisk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar

Ädelostkräm;

Sätt ugnen på 175 grader. Dela vitlöksklyftorna på längden så att det blir som smala stavar. Skär snitt i karrén och späcka den med vitlök och timjan.

Lägg karrén i en ugnsform  och pensla den med sojan samt salta och peppra.

Bland ihop allt till ostkrämen och bred ett tunt lager på karrén, spara resten till sås.

Sätt en köttermometer med spetsen i mitten av karrén. Den är klar när den har en innetemperatur på 80-85 grader, men om du vill äta den med är det lagom att stoppa in dom i ugnen vid ungefär 60 grader.

Hoppas det smakar!

Relaterade poster

Leave a Reply