Vit kladdkaka

Traditionell brun har ju alltid varit poppis mer eller mindre, men nu på sista tiden har den vita kladdkakan börjat bana väg. Jag har läst ett flertal recept på vit , men aldrig riktigt kommit mig för att baka en själv, bara noterat att “detta måste jag prova någon gång”. Denna någon gång blev i går kväll vid 10-tiden på kvällen så både jag och min sambo blev så fasligt sötsugna. Bättre sent än aldrig heter det väl? Blinkar

_MG_5092

Detta räcker till 8 bitar ungefär:

100 gram smör
200 gram
3
2 msk ljus
0,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl riven och lite smör

Sätt ugnen på 175 grader
Bröa en ugnsform med smör och kokosflingor
Smält smör och choklad i en kastrull på medelsvag värme, rör runt då och då
Blanda mjöl, socker, salt och vaniljsocker i en bunke
När chokladen och smöret smält, blanda försiktigt i ägg och sirap
Rör sedan ihop chokladblandningen med mjölblandningen till en smet.
Häll smeten i ugnsformen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter

2011-05-22 - Vit kladdkaka

Relaterade poster

Leave a Reply