Morotssoppa med apelsin, ingefära och chili

Soppor alla möjliga olika former, färger och smaker är ofta ganska tacksamt att göra, dock är det ju kanske inte direkt säsong för soppor nu, men det är ju aldrig fel att spara ett bra recept för framtiden. Här är en soppa med alla möjliga olika nyttigheter:

2011-04-19 - Morotssoppa med chili och ingefära

Det här behövs för 4 portioner:
1 stor
600 g
1 dl röda linser, okokta
2-3 msk färskriven
1 röd chilifrukt
Olivolja
Salt o svartpeppar
8-10 dl lantbuljong (jag använde grönsaksbuljong)
2 apelsiner, pressade
1 dl

Skala och skiva morötter och hacka lök. Kärna ur och strimla chilin. Skala och riv ingefära på rivjärn. Skölj linser i en sil.
Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, ingefära och . Krydda med salt och peppar. Häll i morötter, linser, buljong (mängd efter önskad konsistens) och pressad apelsinjuice. Låt koka i 15 minuter.
Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i grytan eller i matberedare och rör ner creme fraiche. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera soppan med ett hembakat bröd och en god ost.

Smaklig måltid!

Relaterade poster

Leave a Reply