Solnedgång över Tranebergsbron

Jag älskar verkligen . Fascineras av bygget, utsikten och vattnet som oftast är orsaken till att bron finns där. Stockholm är ju då rätt plats att vara på där det finns ett antal mellan varje ö. Då vi är bosatta i den södra delen av Västerort får jag nöjet att färdas över en av Stockholms åtta högsta varje dag till och från jobbet, nämligen . Här är i sin prakt en onsdag i början på april när jag är på väg hem från jobbet.

IMAG0289-1

Tranebergsbron är en bro över Tranebergssundet mellan Kungsholmen och Traneberg, den invigdes 31 augusti 1934. Tranebergsbron är 450 meter lång, 27 meter bred och 32 meter hög. Tranebergsbron hade, när den byggdes, världens längst brobåge gjuten i betong, med en spännvidd av 181 meter. [Wikipedia]

Relaterade poster

Leave a Reply