Köttfärsomelett

Idag är en sån där dag som jag hade massa planer för. Skulle städa och putsa fönster här hemma innan min sambo kom hem efter en helg borta. Jag skulle passa på att jobba lite, baka bröd, laga mat, fixa en veckomeny, handla, mm, mm

Men jag har liksom inte orkat, jag har gjort en del av det, men sen va det som att luften gick ur mig. Orkar inte. Men men, varför måste man alltid vara så duktig för? Ganska skönt att bara få vara också.

Jag lagade i alla fall lite mat när min älskling kom hem. Inget festligt, men ack så gott.

Det här behövs för 4 portioner:
Fyllning
400 g köttfärs
Salt och peppar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 msk vatten
1,5 msk tomatpure
Färsk timjan

Ostsmet
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
10

Botten
4
1 dl grädde
Salt
Oregano
2 msk smör

Sätt ugnen på 200 grader
Hacka lök och vitlök och bryn stekpanna. Tillsätt köttfärs och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vatten, tomatpure och hackad färsk timjan och låt koka tills vätskan kokat bort
Vispa äggen med grädde, salt och oregano och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i ca 5 min. ta ut formen och höj värmen till 225 grader.
Fördela köttfärsfyllningen i formen. Blanda grädde creme fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Lägg skivade cocktailtomater överst. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
Servera med en god sallad.

Smaklig måltid!

Relaterade poster

Leave a Reply