Råraka med kallrökt lax och pepparrotsås

Här kommer ännu ett laxrecept. Vi har på vårat Hemköp haft i flera veckor att man kan köpa 2 för 1 när det gäller kallrökt och gravad lax så jag har nappat på det vid flera tillfällen. Det är ju så gott!

Jag har aldrig gjort tidigare och va lite nyfiken på hur det skulle blir. Det va väldigt enkelt att göra och blev väldigt gott. Kändes nästan lite lyxigt. Dock var det kanske inte riktigt lika lämpat för matlådan. Rårakorna blev ganska mjuka när jag skulle värma på dom igen, men det gjorde inte så mycket.

Råraka med och pepparrotsås
8 st potatisar, (ca 700 g)
0,5 tsk salt
2 msk smör

Sås
2 dl
2 st äpplen, syrliga
1 msk pepparrot, riven
2 krm salt

300 g laxfilé, kallrökt
Ev lite röd som dekoration

Skala och grovriv potatisen, blanda med saltet. Stek rårakorna i smöret i en stekpanna.
Grovriv äpplena direkt ner i gräddfilen. Smaka av med pepparrot.
Lägg upp laxen. Servera till rårakorna och toppa med sås. Servera med sallad.

Smaklig måltid!

Relaterade poster

Leave a Reply