Sesampanerad lax med quinoasallad

Jag älskar i alla dess former! Det kanske märks om inte annat här på bloggen då det blir en del laxrecept. Här en ny favorit med sesampanerad .

Sesampanerad lax med varm quinoasallad
2 dl
1 pkt färsk bladspenat
1 st purjolök
3 st morötter
1 ask sockerärter
8 st strimlade soltorkade tomater
1 st röd, gul eller orange
50 g grovhackade valnötter


5 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
3 msk frysta provencalska örter (finns i frysdisken)
Salt och peppar

4 st laxfiléer

Limeyoghurt
3 dl matlagningsyoghurt
1 st lime, saften och skalet
Salt och svartpeppar

Tillaga quinoa enligt anvisningar.
Blanda ingredienserna till vinägretten direkt i salladsskålen.
Skär grönsakerna i olika former, förslagsvis purjolöken i ringar, morötterna i slantar och paprikan i strimlor och lägg ned dem i salladsskålen.
Vänd ned bladspenaten och quinoan. Smaka av!
Pensla den tinade laxen med lite olja och krydda med salt och peppar.
Häll upp på en tallrik och vänd filéerna i fröna.
Ugnsbaka laxen på 175° i 12-15 min.
Blanda yoghurten med saften och skalet av 1 lime.
Smaka av med salt och lite svartpeppar.

Smaklig måltid!

Relaterade poster

Leave a Reply