Pasta med spenat och rökt lax

Något som är mycket uppskattat en vanlig vardag när man ska laga är ett recept som inte innehåller så många ingredienser och som går riktigt fort att laga! Här är ett sånt recept och som dessutom va riktigt gott! Receptet har jag hittat i DN (2000-01-20) och är för 3 portioner.

med och
1 paket fryst bladspenat (250g)
3 msk creme fraiche
ca 75 g ädelost
175 g kallrökt lax
ca 250 g pasta

Tina spenaten i en kastrull under lock på svag värme.
Sätt på pastan.
Häll bort den mesta av vätskan från spenaten och vänd ner creme fraiche. Koka upp och smula ner ädelost, låt den smälta. Rör om då och då, smaka av med salt.
Skär laxen i strimlor.
Lägg upp avrunnen pasta på tallrikar, häll över spenat- och ostsåsen och toppa med strimlad lax.

Smaklig måltid!

Relaterade poster

Leave a Reply