Nötfärsbiff med soltorkad tomat serveras med ratatouille och pasta

Nu doftar det ända ut i trapphuset! Hoppas grannarna uppskattar det 😉

Min M önskade sig biff till middag ikväll, det va ju faktiskt länge sen vi åt det och eftersom jag förra helgen inhandlat billig som började se lite halvvissen ut denna helg så ville jag ta hand om dom. Paprikan blir ju rätt dyr om man handlar ett gäng och sen behöver slänga dom…
Så då serverades det nötfärsbiffar med vitlök, och färsk , med rataouille och till middag. Mums!!!

Nötfärsbiff med soltorkad tomat, basilika och vitlök:

biffar med soltorkad tomat, basilika och vitlökca 500 g
6 st soltorkade tomater i olja
2-3 st klyftor vitlök
1/2 kruka basilika
0,5 tsk salt
svartpeppar

Lägg nötfärsen i en skål
Hacka de soltorkade tomaterna och låt dom rinna av på lite hushållspapper
Pressa vitlöksklyftorna i skålen med nötfärs
Finhacka basilikan
Blanda samman alla ingredienserna och forma biffar i önskad storlek (jag gjorde 10 små biffar) och lägg på en fuktig plastskärbräda
Stek i margarin i några minuter på varje sida. För att de inte ska kallna väntade jag med att steka till resten nästan va klart.

Ratatouille:

squash, paprika och vitlök1 st gul lök
1 st röd lök
2-3 st klyftor vitlök
4 st paprikor
1 st
2 st förpackningar med krossade tomater (gärna vitlökssmak)
olivolja
timjan
salt
svartpeppar

Skär lök i skivor
Skär squash i halvmånar
Dela paprikorna i bitar
Värm lite olivolja i en stekpanna och pressa i vitlöken, häll även i resten av grönsakerna och låt de bli mjuka
Häll över allt till en rymlig kastrull och tillsätt krossade tomater, timjan, salt och peppar.
Låt allt koka ihop i ca 10 min

Servera sedan med nykokt pasta och lite riven parmesan

Smaklig måltid! :)

Relaterade poster

Leave a Reply